is een dienst van Notarian

Looptijd van de onderneming
direct downloaden
niet goed geld terug

Looptijd van de onderneming

Kan je zelf de looptijd van de onderneming bepalen?

Ja dat kan. Bij een VOF, CV en maatschap geldt dat de looptijd begint op het moment van ondertekening van de overeenkomst. Tenzij in de overeenkomst een andere datum is overeengekomen. Dan gaat de overeenkomst gelden vanaf dat moment.

Wanneer treedt de overeenkomst in werking?

Brief

Een vennootschap onder firma (VOF), commanditaire vennootschap (CV) en maatschap beginnen met een overeenkomst. Deze overeenkomst gaat in werking op de datum dat de vennoten of maten de overeenkomst ondertekenen. Je kan er ook voor kiezen om de overeenkomst op een later moment te laten ingaan. In dat geval neem je die latere datum op in het contract. Je kan ook kiezen voor een eerder moment. Let dan op jullie boekhouding daar ook op afgestemd moet zijn. Met terugwerkende kracht ben je verplichtingen namens de VOF, CV of maatschap aangegaan.

Inschrijving KvK

De onderneming moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar het contract kan ook al gaan gelden voordat die inschrijving is geregeld. De inschrijving is geen vereiste voor het ingaan van het contract. Tenzij je dat in het contract hebt opgenomen.

Onbepaalde tijd of bepaalde tijd

Je kan de overeenkomst aangaan voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld om samen een bepaald project uit te voeren. Dat wil zeggen dat de onderneming stopt als die periode is gepasseerd. Die bepaalde tijd kan ook een project of klus zijn. Als die klus is afgerond stopt de onderneming.

Je kan de overeenkomst ook voor onbepaalde tijd aangaan. Dat is de meest gangbare vorm. Bijvoorbeeld als je meerdere projecten samen gaat uitvoeren. Je hoeft geen einddatum op te nemen in het contract.

    e-boekhouden

    is een dienst van Notarian

    Je winkelwagen