is een dienst van Notarian

VOF formaliseren

VOF contract opstellen

Jullie hebben al een vennootschap onder firma (VOF) opgericht. Deze is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en jullie zijn waarschijnlijk al bezig met het uitvoeren van opdrachten. Maar jullie hebben de afspraken niet schriftelijk vastgelegd. Wat gebeurt er dan als een van de vennoten ziek wordt, wie neemt de beslissingen en hoe verdelen jullie de winst? Door de afspraken vast te leggen in een VOF-overeenkomst voorkom je discussies of verwarring. Het kan ook zijn dat jullie een nieuw contact willen opstellen. Bijvoorbeeld omdat het vorige niet voldoet aan hetgeen jullie hebben afgesproken of omdat jullie een beter opgesteld model willen hebben.

VOF formaliseren

Er zijn in Nederland veel VOF’s opgericht en ingeschreven bij de KvK die geen (goed) VOF contract hebben opgesteld. Het hebben van een goede en duidelijke overeenkomst is van groot belang. De vennoten leggen de afspraken schriftelijk vast. Hiermee formaliseer je de VOF.

Het opstellen van het VOF contract is heel eenvoudig. Wij hebben een contract opstelt met de belangrijkste bepalingen. Je moet de gegevens van de vennoten nog invullen, de naam van de VOF, het doel en KvK nummer. In het contract staat uitgelegd wat je nog meer kunt aanpassen. Je ontvangt het contract in een Word-document, zodat je het eenvoudig kunt aanpassen.

Staat jouw VOF ook nog niet inschreven bij de KvK? Dat kan je ook zelf regelen via de website van de KvK.

Voordelen van hier een VOF contract opstellen

Nergens zo voordelig en makkelijk.

  • Vaste lage prijs, geen verkapt abonnement
  • Betaal veilig online
  • Word document, dus zelf aan te passen

Kan ik voor mijn bestaande VOF nog afspraken maken?

Ja zeker. Als de VOF al is opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel heb je nog steeds de mogelijkheid om een overeenkomst op te stellen. Of om een bestaande overeenkomst aan te passen. Ook als jullie al jaren bezig zijn met de VOF is dat mogelijk.

Moet dit contract via een advocaat, jurist of notaris?

Nee, voor een VOF contract hoef je niet langs een advocaat, jurist of notaris. Je kunt dit helemaal zelf. De vennoten nemen het contract door en ondertekenen dit zelf.

Waarom een VOF-contract?

Een VOF is een eenvoudige en flexibele rechtsvorm. De wet regelt vrij weinig dus het staat je vrij om er zelf invulling aan te geven. Hier zit ook een risico aan. Als er geen contract is opgesteld biedt de wet niet de mogelijkheid om op de wet terug te vallen. Daarom is het belangrijk om samen een contract op te stellen. Maak afspraken over werk, inbreng en arbeidsongeschiktheid. Denk ook aan afspraken over hoe jullie uit elkaar gaan en een eventueel concurrentiebeding.

e-boekhouden

 

is een dienst van Notarian

Je winkelwagen