is een dienst van Notarian

Vennootschapsovereenkomst
direct downloaden
niet goed geld terug

Vennootschapsovereenkomst

Wat is een vennootschapsovereenkomst?

De vennootschapsovereenkomst is de overeenkomst waarmee je samen met anderen een Vennootschap Onder Firma (VOF) opricht. Je legt hier in ieder geval vast dat je samen een VOF opricht en dus gaat samenwerken voor een bepaald doel. Ook leg je hierin vast wat iedere vennoot inbrengt aan goederen, geld of andere zaken. Belangrijke zaken die je ook kan regelen zijn hoe je mogelijk uit elkaar gaat, of wat je doet als één van de partners ziek wordt. Het maken van het contract helpt je nu al na te denkenover straks.

Vorm van vennootschapsovereenkomst

Een vennootschapsovereenkomst of vennootschapscontract is verplicht als je rechtsgeldig een VOF wilt oprichten, maar die kan mondeling of schriftelijk worden gesloten. Ook hoef je voor dit contract niet verplicht bij de notaris op te stellen. Het is een zogeheten onderhandse akte. Uiteraard is het raadzaam om een vennootschapsovereenkomst schriftelijk op te stellen. Hiermee leg je alle belangrijke zaken schriftelijk vast en voorkom je verassingen achteraf.

Let op: naast het hebben van een vennootschapsovereenkomst moet de VOF ook ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De KvK geeft de gegevens door aan de Belastingdienst, zodat je de VOF niet nog apart daar moet aanmelden.

  • Het meervoud van vennootschapsovereenkomst is vennootschapsovereenkomsten

is een dienst van Notarian

0
Je winkelwagen