is een dienst van Notarian

Stappenplan ná oprichten CV

Stappenplan ná oprichten CV

Stappenplan na oprichten CV

Lees het stappenplan

Je hebt een Commanditaire Vennootschap (CV) opgericht. Je hebt met de vennoten een CV contract opgesteld. Hierin heb je de belangrijkste afspraken tussen de vennoten opgesteld. Je hoeft hiervoor niet langs de notaris of een advocaat. Maar dan is nog niet alles geregeld. Wat zijn nu de volgende stappen? Je leest het in dit stappenplan na oprichten CV.

Stappenplan: Wat moeten we regelen na oprichting CV

 1. Inschrijven Handelsregister en UBO-register

  De CV moet worden ingeschreven in het Handelsregister van de KvK. Alleen de beherende vennoten moeten zich inschrijven. De stille vennoten worden niet ingeschreven in het Handelsregister. Daarnaast moet er een UBO worden opgegeven in het UBO-register. Dit kan een beherend vennoot zijn maar ook een stille vennoot.
  Lees ook: De UBO bij een CV.

 2. Bijlage bij het CV contract

  In het CV contract wordt verwezen naar een bijlage. Deze bijlage moet je zelf opstellen. In deze bijlage neem je op wie wat inbrengt; geld of goederen. Daarbij neem je ook op hoeveel geld er ieder zal inbrengen en wat voor goederen en hoeveel. Als een vennoot alleen arbeid inbrengt neem je dit ook op.

 3. Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

  Als je in het CV contract hebt opgenomen dat de vennoten zich verplicht moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, dan moet je die verzekering ook afsluiten. Als ondernemer draag je zelf de financiële gevolgen als jij of een andere vennoot arbeidsongeschikt raakt. Daarom is het verstandig om een verzekering af te sluiten.

 4. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

  Voor de meeste ondernemers is het verstandig een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dat is nodig voor het geval je bij een klant een dure vaas omstoot. Maar ook voor het geval je een beroepsfout maakt.

 5. Boekhouding inrichten

  Richt samen met de andere vennoten een boekhouding in. Vermeld hier duidelijk in wat de inbreng is van iedere vennoot en een grootboekrekening per vennoot waarop de mutaties worden bijgehouden. Je kunt de administratie uitbesteden aan een administratiekantoor. Je kunt als startende ondernemer vijftien maanden gratis gebruik maken van e-boekhouden.

 6. Bankrekening openen

  Je kan een bankrekening voor de CV openen als deze is ingeschreven in de KvK. De bankrekening komt dan op naam van de commanditaire vennootschap te staan. Dit is dan een zakelijke rekening. Op deze manier blijft het vermogen van de CV gescheiden van het privé vermogen van de vennoten.

 7. Belastingen

  De CV en de vennoten moeten verschillende soorten belasting betalen. Houd er rekening mee dat je op tijd aangifte doet.

e-Boekhouden.nl

  Heeft onze uitleg je verder geholpen?

  is een dienst van Notarian

  0
  Je winkelwagen