is een dienst van Notarian

Verplicht VOF inschrijven bij KvK?

Verplicht VOF inschrijven bij KvK?

Moet ik een VOF inschrijven in het Handelsregister bij de KvK?

Ja, een VOF moet ook worden ingeschreven in het Handelsregister. Zonder inschrijving kan je bijvoorbeeld geen bankrekening openen.

Verplichte inschrijving van VOF

Inschrijven

Rechtspersonen moeten altijd worden ingeschreven in het Handelsregister. Geldt die inschrijfplicht ook voor ondernemingen die geen rechtspersoon zijn, zoals een voor VOF, maatschap en CV?

Alle ondernemingen moeten zich inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Een VOF, maatschap en CV moeten zich dus ook inschrijven bij de KvK. Alle vennoten of maten moeten zich inschrijven.

Veel zakenpartijen stellen een inschrijving in de KvK vaak als eis om zaken mee te doen. Je kunt bijvoorbeeld geen bankrekening openen voor de VOF als die niet is ingeschreven.

Niet inschrijven is economisch delict

Het niet inschrijven van de onderneming is een economisch delict dat kan worden bestraft met een fikse geldboete. In de praktijk is er niet echt toezicht. Pas als de onderneming op een andere manier in aanraking komt met justitie komt dit boven.

Inschrijven UBO

Sinds 2022 is het ook verplicht om rechtspersonen in te schrijven in het UBO-register. Daarin staat vermeld wie de uiteindelijk belanghebbende van de rechtspersoon is. In uitgebreide artikelen hebben wij voor alle rechtsvormen beschreven wie daar dan de UBO is. Wie de UBO is verschilt voor de UBO bij de VOF, de UBO bij de CV, de UBO bij de maatschap.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    e-boekhouden

    is een dienst van Notarian

    Je winkelwagen